Läst min bok

Syrran tycker det är tråkigt, när jag inte skriver någon blogg. Det har gått några dagar när energin inte räckt till för att skriva. Jag har läst i stället, alla (nåja, nästan) mina texter som en god kompis gjort en e-bok av. Det var spännande att se texterna i det formatet, gav mig en känsla av att det faktiskt är möjligt att göra en bok av det jag skrivit de senaste åren. Men massor måste bort, det måste redigeras och snyggas till, slipas lite här och där. Kokas ihop ibland (som Svenarne rekommenderar). Jobbas med.

Riktigt vad som ska se nu vet jag inte. Jag blev trött av att läsa min bok. Fortsättning följer dock.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Läst min bok

 1. Skrivmoster skriver:

  Kul att det blir nåt av allt det som du skriver till glädje för många! Lycka till!! Kram

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Heja, heja!

 3. A-Lott skriver:

  Men å, vad roligt! Vilken glad nyhet från din skrivarfront. Du ser… snart släpper det och kommer att rulla på för egen maskin:-)
  Kraaaam

 4. Svenarne Janssson skriver:

  JA! Vilken utmärkt idé att samla dina texter i en e-bok. Känns som om du fått dina texter hanterliga och möjliga att bearbeta. Hoppas att jag har rätt. Att du blev trött efter genomläsning är nog naturligt. Ta dem en och en i lugn och ro, överväg vad som ev ska bort, formuleras om och kanske läggas till. Tag sedan nästa, på samma sätt. När du bearbetat alla har du det roliga kvar – att börja sammanfoga texterna till berättelsen om Margareta. Ge inte upp, ta pauser och skriv som vanligt under tiden. Lycka till- jag kommer att följa hur det går med stort intresse.
  Kram / Svenarne.

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack vännen, jag jobbar på med att plocka bort de mest bloggiga texterna, och läser dem som du säger några i taget – sedan tar jag paus för annat. Någon gång blir jag kanske tillräckligt färdig! Tack för dina goda ord!

 5. Det här var verkligen riktigt kul att läsa. Äntligen har du kommit över en osynlig tröskel. In nu och snoka i alla rum. Släng in skräp i en garderob. Spara med fin hand. Det är klart du ska bli trött. Erkänn att det börjar bli stimulerande samtidigt som det är jobbigt. Gamla saker blir som nya och vissa saker som du glömt både skaver och rör om i grytan. Hade det varit dåligt skulle du säkert inte känt det så. Jag vill även att du tar pauser där du går ut och får frisk luft och motion. Detta brukar föda nya tankar om texter. Stort lycka till med marsjobbet. Kram

 6. beskrivarblogg skriver:

  Tack Bosse – gläds åt din glädje å mina vägnar! Jo, trött blir jag och skräpet åker ut, Om det blir ork över till annat skrivande får ge sig – jag ska trotsa muskelinflammationen idag och ta en kort promenad! Kram på dig och trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s