Dag 2 i 100-bloggen

Inser att man nog ska lägga sin text i gruppen på Facebook, också. Inte enbart i den egna bloggen, länkad till Facebook. Men när jag kollar fattar jag inte riktigt hur.

Idag fortsätter jag grovsortera bland alla ord jag åstadkommit de senaste åren. Tanken är att det ska kunna bli ett färdigt manus så småningom. Jag har en stödjande FB-vän som ger följande tips inför manusbearbetning:

Grovredigering, halvgrov redigering, fundering, skrivcoach, redigering, redigering igen, lektörsläsning 1-2-3 helst, korr, korr, korr, korr, korr, korr, format och stil, genomläsningar. Done! Förmodligen korr igen.

Jag har läst hälften, slängt en del som jag inte kommer att minnas att sakna, men ännu återstår alltför mycket. ”Sortera på” är alltså temat för åtskilliga dagar framåt. Proceduren är smärtsam, eftersom åren var och är smärtsamma. Jag blir rejält trött, men försöker se det som ”ännu en terapisväng” (citerar syrran).

Solen är lite tveksam, men ändå synlig. Så pass att jag i förmiddags var ut och hällde regnvattnet av presenningen som täcker cykeln. Verandagolvet fick sig också en sopning. Snart ska jag sitta där med frukostens temugg och njuta av vår och växtlighet.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dag 2 i 100-bloggen

 1. Svenarne Janssson skriver:

  BRA! Gillar din fb-vän och hennes/hans schema för manusbearbetning. Respekt! Och det är klart att det gör ont – fysiskt och psykiskt. Men det som till sist blir kvar, kommer att vara högintressant i Porträttet av Margareta. Go for it! Kram / Sa

  • beskrivarblogg skriver:

   Hon är fantastisk, min vän – och det är du också. Tack för din uppmuntran och ditt stöd! En tanke slår mig, hur går det med ditt eget romanbygge, ditt prosaskrivande? Kram/Margareta

   • Svenarne Janssson skriver:

    Jo tack, det som ligger närmast är en novell, som håller på att födas i mitt inre. Mitt arbetsrum ser ut som i en sämre polisserie, med upphängda blädderblock och post-it lappar för namn, personer, tanketrådar och research som ska vara med i berättelsen.
    Dessutom har jag just skrivit klart manus till mitt sista program i P1-serien Vid dagens slut. Nu ska det spelas in hos SR här i S-vall och sändas i slutet av april. Därefter upphör både producent och program i maj – dvs producenten går i pension och programmet i graven. Kommer att försöka hitta annan plattform inom SR – uttrycksformen betraktelse / kåseri roar mig. Kram /Sa

 2. beskrivarblogg skriver:

  Härligt, det låter som om du har fullt upp – hitta en annan plattform i radio, det är du bra på!! Också. Kram/Margareta

 3. Lotta Wanner skriver:

  Hej kopiera länken till din blogg, gå in på fb gruppen, skriv typ hej här är länken till min blogg och skriv #blogg100 och så högerklicka och klistra in din länk, voila! Och så tryck på skicka! 😃 lycka till! Ser fram emot att se dig! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s