Sömnlös, vettlös#100-bloggen

 Sömnlös, sanslös, vettlös, arbetslös, hemlös, bostadslös, tanklös, värnlös, barnlös, moderlös, faderlös, menlös, fruktlös, hjärtlös, formlös, hutlös, gränslös, viktlös, tyngdlös, kärlekslös, måttlös, maktlös, hänsynslös, lealös, kraftlös, orkeslös, mållös, taktlös, fantasilös, makalös, aningslös, svarslös, svanslös, håglös, rättslös, aptitlös, smaklös, harmlös, hopplös, namnlös, ansvarslös, gagnlös, trolös, medvetslös, försvarslös, tidlös, byxlös (drottning en gång), tröstlös, hjärtlös, vårdslös, tonlös, tveklös, livlös, lönlös, strömlös, tandlös, sko-plös (mannens bidrag), bekymmerslös, smaklös, omdömeslös, andlös, arvlös, ansvarslös, tyngdlös, vettlös, rastlös, ljudlös, kravlös, hudlös, tidlös, gagnlös, modlös, trolös

Häromnatten, när jag inte sov, började jag leta i huvudet efter ord som slutade på -lös. Av någon konstig anledning tyckte jag att det skulle kunna vara ett sätt att somna. Det var det, den gången. Jag fortsatte andra nätter. Säkert kan jag hitta flera, om det skulle behövas. Kanske har jag skrivit några flera gånger.

Just nu är du uppe i ditt hus och packar och plockar. Du har pratat med flera av ortens mäklare och vill försöka sälja huset. Du ville inte ha sällskap dit upp, och ringer inte. Inte jag heller. Vet inte riktigt vad vi håller på med, om vi håller på med något. Vår historia kommer ibland ikapp oss båda, och gör ont.

Själv läser jag några månader om dagen av alla ord som skrevs när livet var värre än idag. Det är inte upplyftande, men fyller nog någon funktion. Riktigt vilken vet jag inte idag.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sömnlös, vettlös#100-bloggen

  1. Fanns huvudlös med eller är det bättre att ha huvudlöss? 🙂 Vilken taktik du körde med. Det gäller att prova sig fram. Nyttigt att påminna sig om att saker var värre vid en annan tidpunkt. Bra att du plöjer vidare i arkivet. Du vet väl om att du inte ska skriva en humorbok? Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s