Tillfälligheter är inga tillfälligheter

Vad i all världen ska jag ta mig till med det här nya livet mitt?

Tillfälligheter är inga tillfälligheter, just nu läser jag William Bridges´ bok ”the way of transition”. Han säger till exempel så här:

”Change is a situational shift; transition is the process of letting go of the way things used to be and then taking hold of the way they subsequently become. In between the letting go and the taking hold again, is a chaotic but potentially creative “neutral zone”, when things aren´t the old way, but aren´t really a new way either. This three-phase process – ending, neutral zone, beginning again – is transition.”

Just nu är jag i detta ingenmansland, som både är obekant och frustrerande, men som också kan vara kreativt och spännande – säger Bridges.

Idag har du och jag gjort slut, för sista gången tror jag nu. Det känns sorgligt, det kommer att bli tråkigt och trist och ensamt – men det är kanske också en lättnad för oss båda. För mycket av vår historia ligger i vägen för att vi ska kunna skapa något friskt. Vi ligger i vägen för varandra, och för oss själva. Så ingenmansland är kanske bra. Det vet jag inte idag.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tillfälligheter är inga tillfälligheter

  1. Svenarne Janssson skriver:

    Kommentar kommer, just nu mitt upp i diverse tidsbundet viktigigt och oviktigt. Men glömmer inte – hörs av i kväll, senast imorgon. Kram / sa

  2. Svenarne Janssson skriver:

    Påbörjar just en kommentar ( hemska uttryck) till dig, med utgångspunkt från din text Tillfälligheter … Men väljer att skicka den till din e-post – inte för att den inte kan läsas av vem som helst, men kanske för att jag tycker att den är lite för privat för både dig och mig – just här och nu. Text kommer således den vägen – hoppas att du inte misstycker … / sa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s