Mindre ofta – mera sällan

Vi har älskat mindre ofta – mera sällan – och jag visste någonstans att vi båda ville annat än det vi hade, men som vanligt pratade vi inte om det. Du åkte ensam till ditt hus för att förbereda för eventuell försäljning. Jag visste att du skulle låta det deprimera dig, och hade rätt.

Idag var det synd om dig, du hade nästan krossat tårna när ugnsluckan (”den där du hade sönder handtaget på”) trillade ner över dina fötter. Vilken tur att du berättade vilken ugnslucka det handlade om! Och du hade tänkt mycket på alla olyckor och allt elände du varit med om i livet, önskade idag att du inte ens var född.

En stor del av eländet är jag. Sorgligt att du förmodligen minns det dåliga bättre än det som var bra. När jag frågar vad du gör med den skuldförbindelse jag skrivit på, undrar du om jag vunnit på Lotto och kan betala? Det kan jag inte. ”Då får den väl ligga där den ligger”.

Men, du skulle åka ner till Stockholm och komma förbi, ”jag har ju saker kvar hos dig” – ja, två gamla jackor och vinterutebyxor med röda hängslen, plus min svärmors dra-maten-vagn som jag överlåtit åt dig. Resten packade du ordentligt med dig när du for härifrån senast, du tog till och med dina arbetshandskar med dig.

Nu hade du inte ringt på fyra dagar – men ringde igår och började med att tala om att du i alla fall kunde gå idag (de krossade tårna) – när jag frågar dig om du vill att vi ska göra slut, säger du ja. Och jag med. Så är det. Jag tar bort dig ur telefonen som min ICE-person, ”in case of emergency” skulle ambulanspersonalen ringa dig. Nu får de kontakta min fd make i stället.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i livet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mindre ofta – mera sällan

  1. Det där var inget muntert inlägg. Trodde jag skulle slippa att läsa om en sådan mörk dal igen. Ni har varit där förr. Kanske blir det ett nytt kapitel till. Styrkekram Bosse

    • beskrivarblogg skriver:

      Kram Bosse – ja vi har varit där förr, alltför många gånger. Ha en fin helg därnere där våren nog hunnit längre än här. Nu ska jag läsa om din kobra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s