Allt händer, om och om igen

Klockan är bara lite över 7 på torsdagskvällen. Jag orkar inte läsa flera romance-böcker från Amazon (Book.Gorilla.com, jag laddar ner de som är gratis), jag har inte klarat ett enda geni-sudoku idag, har läst ut de flesta av mina ”vanliga” böcker och klarar inte av mera just nu av Bridges´ bok ”the way of transition” eller mitt eget manusprojekt. För plågsamt, för mycket av igenkänning.

Det känns som om allt upprepas, i en aldrig upphörande cykel. För nära ett år sedan skrev jag en text, ”Dumpad 71” på min blogg beskrivarblogg.com – den här gången känner jag mig inte dumpad. Bara oändligt trött, och sorgsen över att vi inte klarade av det som var vi, så länge.

Ännu går livet vidare, lite lättare när det blir vår, och ljust och småningom varmt nog att sitta ute och betrakta ängar som snart börjar grönska. Jag får se till att titta åt rätt håll bara, från altanen på baksidan av huset. På framsidan, utanför ytterdörren hade jag i morse en stor betongbil. Gjutningen, eller delar av den, har börjat för den nya bron. Det blir bra när det väl är färdigt, liksom livet mitt. Det blir bra det också, igen.

I morse skurade jag spismuren, innan jag tände i vedspisen. Sedan satt jag här och undrade ett långt tag vad som luktade så konstigt. Tills jag insåg att det var det spillda vattnet med diskmedel som luktade när spisen blev varm… Jag visste att jag kände igen lukten, men kom inte på vad det var. Så fungerar jag idag, seg och omedveten utan att därför ha huvudet fullt av tänkta och kloka tankar. ”Jag” är annanstans, vet inte riktigt var, i det ingemansland som Bridges kallar för ”the neutral zone”. Mellan förändringen och det som leder till något annat, något nytt i livet.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Allt händer, om och om igen

  1. Svenarne Janssson skriver:

    Tillåt dig att vistas en stund i Ingenmansland. Ha inte för bråttom, och släpp bara in det ljusa. Kram / sa

    • beskrivarblogg skriver:

      Jag gör som du säger – stannar här, vankar, undrar vad jag håller på med, har inte bråttom någonstans. Håller det ledsna ifrån mig så gott det går… Tack för att du finns där uppe i norr och läser och pratar med mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s