buss??

OK, jag har kollat busstider. Det tycks gå en buss vid halv 10-tiden och möjligen en tillbaka runt halv 1. Om jag förstått tidtabellerna rätt, vilket håll jag än åker åt så tycks jag hamna i Norrtälje. Kanske ena hållet tar längre tid? Det lär visa sig vid första försöket. ”Region C” betyder säkert något det också, som jag inte vet idag men får veta när jag testar bussåkandet. Mitt reskassekort hos SL kanske inte funkar?

Livet blir spännande när man/jag inte längre har någon chaufför. Nu behöver jag inte prova bussandet förrän om ett par veckor eftersom bästa vännen var här igår. Förråden är hjälpligt påfyllda. E-böcker kan jag låna på biblioteket per dator och det är inga problem med att lämna tillbaka dem heller.

Jag har idag flyttat plank som ska kapas till ved, så att sagda plankor inte ligger i min väg till vedboden. Kapandet får anstå tills det blir bättre väder. När krokusarna har kommit fram igen och snön försvunnit. Satte ut en skål med havregryn och majsolja idag till koltrasten, hoppas hen hittar maten. Ån forsar fram i sina provisoriska flöden, bron växer fram med armeringar överallt och gubbar som klättrar och hamrar. Snart är det dags för betongbilarna att komma igen och gjuta en bit till. Funderar lite över att jag nog tycker att bron hamnar väldigt nära min lilla lemmalytta syrenhäck. Den som lever får se.

Jag är glad ändå idag efter att ha fått ett jobbuppdrag. Det ska bli roligt, och spännande att göra något jag faktiskt inte gjort hittills. Tacksam för det stora förtroendet, och lite stöddig eftersom jag tror mig om att kunna göra ett bra jobb! Precis vad jag behövde denna dag i mitt liv. Denna dag när jag talat med fd mannen min om att han kanske kommer hit på söndag och hämtar ännu något som fanns kvar här, möjligen medförandes kattlåda som fanns hos honom, och diverse annat. Konstigt.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till buss??

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Bussar är bra, själv ska jag ta en till Enköping på måndag för att träffa ortoped. Är ju billös även jag och får testa allmänna kommunikationer. Lite lättare här än hos dig, dock, det förstår jag. Men det går nog att ta sig till Uppsala också från dina krokar….
  Låter spännande med jobbet. Vad är det?
  Vad gullig du är med koltrasten! Det är fina fåglar, annat än duvjäklarna som tror att min balkong är deras. De vet inte vilken envis röd gris de tampas med!
  Kramar
  B/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s