Krypa ur skinnet

Idag är en sådan där dag när jag inte blir varm, inte kommer igång med någonting som känns vettigt. Jag eldar i vedspisen, men det är ändå bara 15 grader i köket. Fleecetröja och långkalsonger på, fryser i alla fall. Vill helst krypa ur det här trista skinnet, men vet inte hur man gör.

Försöker skriva. Försöker läsa. Försöker inte läsa mina egna texter. Just nu tål jag dem inte, blir alltför seg och låg av dem och minnena, och funderingarna på framtiden.

Lägg därtill snö, blåst, en massa plankor (som jag är tacksam för) som ligger snötäckta i en enda rasslig hög. Jag tar mig inte ner till vedboden om jag inte sätter mig på rumpan och halkar på plankorna. Eventuella spikar förhindrar detta. Bara att vänta på att vädret ska ta bort snön.

Jag har allt jag behöver, bästa vännen var här i två dagar och vi var och handlade. Jag lämnade in låneböckerna och köpte frimärken. Ändå gnäller jag, ändå kastar jag bort ännu en dag av mitt liv. Jag som skulle leva alla andra dagar – utom den dag jag dör. Fritt efter P-O Enquist.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Krypa ur skinnet

  1. Jess skriver:

    Hu så kallt inomhus! Jag sover med mer kläder än vad du hade på dig:) och dubbla duntäcke på vintern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s