Busstur

Bussen härifrån till Norrtälje går tre gånger om dagen, går inte helg, lör- och söndagar. Igår cyklade jag till hållplatsen vid den ungefärliga tid jag trodde bussen skulle gå – det är lite förvirrande för den går till Norrtälje på båda sidor vägen. Nu har jag lärt mig att jag ska åka åt ”fel” håll om jag ska in till metropolen, min resa blev en rundtur i trakterna som tog en timme. I och för sig trevligt att se ny geografi, och jag fick åka gratis en hel timme eftersom min ”reskassa” på SL-kortet inte räckte och jag levde kvar i gamla tider och trodde att jag skulle kunna betala med kort…

Jag var laddad med ryggsäck och kassar och handlade det nödvändigaste (och bärbara) och var in på biblioteket. Där satt jag sedan och läste till klockan var närmare 17, då bussen tillbaka skulle gå. Hemresan tog nätt en halvtimme, att lasta cykeln så den inte välte tog nästan lika lång tid. Inköp av vetemjöl fick vänta till nästa tur. Nu vet jag att det fungerar om jag är beredd att avsätta större delen av en dag. Och det är jag ju, ibland.

Idag sitter jag i köket och tittar på tvätten som hotar att blåsa ner i hästhagen. Jag hade planerat tt kapa plank till vinterved, men det blåser och är inte skönt att stå där mitt i vinden. När jag hämtade ved i förmiddags klev jag på en liten snok, den blev lika förskräckt som jag. Vi pallrade oss snabbt åt varsitt håll. Den överlevde och jag med.

2014-04-10 15.57.36

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s