Trollkarlar och inifrån-ord

En vän på Facebook kallar sig ibland Trollkarlen. Hans liv är besvärligt och har varit så länge, just nu är han lyckligt (för det mesta) förälskad. Och han skriver alltid de mest fantastiska sagor om Trollkarlen, som Trollkarlen. Hans ord flödar, ibland skulle han behöva ha en redaktör och en korrekturläsare där som kunde rätta till och stryka – men han ord är starka och de rör vid mitt hjärta. Jag önskar så att han ville samla alla sina sagor, alla sina texter och ge ut dem för flera att läsa.

Han, och många andra, hittar sina ord långt inifrån, genom år av liv, levande och mindre levande. Ibland blir orden magiska, de förtrollar och gör världen till en okänd plats där vad som helst kan hända. Allt ifrån att köksgolvet skuras och spisen dras fram, till att även den här dagen kan uthärdas.

De där inifrån-orden gömmer sig. Just nu märker jag att jag undviker att titta på vad jag skriver på skärmen, det är som om orden sedda stör mig. Jag väljer att låta fingrarna skapa orden, osedda. Stirrar ner i klaviaturen. Varför vet jag inte, har hållit på så i ett par dagar.

Kanske handlar det om att jag behöver smyga mig på orden, de vill inte låta sig fångas, jag får inte låta dem märka mig. Lite som när man lekte kurragömma i Hästhagen hemma. Jag som gömde mig är orden, den som stod och räknade är jag.

Jag sitter i köket, temuggen står på altan och kallnar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Trollkarlar och inifrån-ord

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Ja, kan du skriva så där utan att se på dina ord kan jag bara säga: blunda och skriv! Det är så förbaskat bra!!
  Förresten, läs om Kristina Lugn i SvD Kultur idag! Hon har synpunkter på skrivande!
  Kramar
  B/

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram på dig du uppmuntrande – Kristina Lugn idag, igen? Måste kolla – nyligen intervjuades hon också någonstans och var så jäkla klok! Hoppas förkylningen är bättre, saknar dig också apropå saknad…

   Gilla

 2. Eva skriver:

  Andäktigt läser jag.
  Och en gång till.
  Fortsätt smyga!
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s