Kärlek

Jag vet inte riktigt vad det är jag ”klämmer” på, men något är det. Något som gör att jag drömmer om hur jag röjer och slänger gammalt skräp och annat, hela nätterna. Och är vilsen om dagarna.  Försöker läsa om gamla lästa böcker, läser någon oläst – t ex just nu ”Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel.” av Virginia Ironside, en bok som syrran hade med sig idag. Den behöver man inte läsa, hon skriver om att fylla 60 som om det vore 90, stämmer inte med mina erfarenheter av det förstnämnda.

Jag tänker på dig som jag för ett par månader sedan hade någon sorts liv tillsammans med. Jag förstår oss inte. Saknar det jag inbillade mig att vi hade eller åtminstone kunde ha haft. Saknar tvåsamheten.

Saknar att tro att någon tänker på mig, någon bryr sig – mer än de som jag vet gör det. Som min syster idag – hon kom hit med vetemjöl, mjölk, Bregott, blomjord och potatis. Jag bad henne handla eftersom det är tungt och svårt att transportera per cykel och buss. Jag fick inte betala. Dessutom hade hon mat med sig, mat som räcker även i morgon. Kärlek.

Jag är tårmild heter det visst. Har lätt för att gråta, blir rörd och berörd av mycket dessa dagar. Såvitt jag begriper – bottnat i tidigare erfarenheter – är jag faktiskt inte deprimerad. Men jag känner mig tom och tömd.

Våren blommar och vissnar omkring mig och jag tuggar mitt eget relativa elände. I morgon ska jag flytta på utblommade tulpaner och sprida dem lite mera, och samtidigt ge plats åt pionen som gömmer sig bland bladen. Och kapa lite och klyva lite och stapla lite. Jag har bestämt att det är vackert väder även i morgon.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kärlek

 1. A-Lott skriver:

  Kan du känna en kram över spacen, så kommer den här. En go varm sådan.
  Jag har just kommit hem från Lindesberg där vi varit och lyssnat på Harmoni Capris (manskör) och Sarah Dawn Finer. En hemlig gäst också, som heter Simon Lundblad eller nåt, han sjunger gudabenådat men förekommer kanske mest inom gospelmusiken. Storslaget var det och jag känner mig full av musik. Och som Sarah sa: musik läker. Det hade hon fått uppleva själv och som hennes egna kompositioner även tröstat andra. Så… kontentan av detta är att musik ger både tröst och tro.
  Tänker på dig!
  KraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmM

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag kände din kram det första jag gjorde nu på morgonen, den gör gott! Tack vännen, låter som om ni hade en fin musikupplevelse i Lindesberg, ha det fint även idag! Och kram tillbaka/Margareta

 2. Eva skriver:

  Kram från mig.
  💜

 3. Stefan Wallner skriver:

  Jag vet inte vad det är som jag älskar i ditt skrivande, men jag tror det är att du har samma kärlek tiill rytm som jag, din musikalitet. Din blogg är min absoluta favorit. Tack Margareta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s