Rivning pågår

Borta vid stallet stod ett gäng gubbar och tittade, på rad. Jag var tvungen att gå ut och kolla. Stallet ska rivas, ska dras omkull, nytt ska byggas ”i samma stil”. Jag gick in igen. Nu spöregnar det och gubbarna är som bortblåsta. Jag hade tänkt åka bussen in till Norrtälje och handla idag, men det får vara, jag klarar mig. På måndag kommer bästa vännen med hundarna som jag ska passa en vecka, hon får handla kaffe och annat nödvändigt.

Den senaste timmen, frånsett några minuters nyfikenhet utomhus, har jag ägnat åt att återställa bildskärmen till läsbart skick. Det vill säga inte upp och ner. Minsann kliver på okänd tangent och skärmen visar allt upp och ner. Jag har fixat det tidigare, men nu hittade jag inte rätt. Svårt att förflytta pilen när hjärnan vägrar samarbeta. När jag fick rätt bild på datorn visade extraskärmen upp och ner och vips så vände sig datorn också åt samma håll. För närvarande har jag bild enbart på skärmen och det är OK, så länge den håller sig på rätt köl. Kattskrälle.

Igår bakade jag bullar. De är närmast oätliga, degen jäste inte som den skulle. För gammal jäst, eller för varmt degspad, inte vet jag. Äter dem ändå. Idag ska jag baka matbröd. Får se om det går bättre. Just nu finns bara hårt bröd i huset. Eftersom jag inte kommer att handla idag borde jag fantisera ihop en middag också, av det som finns i frysen…2014-05-09 09.46.50

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rivning pågår

 1. Lotta Wanner skriver:

  Hmmm, låter ju som att handla ändå är ett alternativ…Ett spännande möte kanske väntar i affären! 🙂 eller på bussen. Fast få handlat hem är ju ganska bra också! 🙂 Regn har ju en förmåga att sänka utflyktslusten! 🙂

 2. Karin skriver:

  Men varför i allsindar river man det stallet? Det ser ju ut att stå pall ett bra tag till.

  Undrar om det skulle gå att utveckla ett kattskydd för tangentbordet? Vi har ingen katt nu, men dottern har två och de vill gärna vara med där det händer något. Häromdagen hoppade en av dem upp på matbordet och jag sa som jag brukar: ”Bara döda djur på matbordet – varsågod och välj!” Hon valde till min förvåning att hoppa ner omedelbart.

  • beskrivarblogg skriver:

   Stallet hade nog stått pall, men det är lite av att allt ska vara nytt (fast se falurött och lite gammalt ut) – och kanske fungera bättre för både hästar och människor. Pengar gör det möjligt… Kattskydd skulle behövas, Minsann vill hela tiden vara nära och kliva omkring och jag har ännu inte fattat vilken tangent hon kliver på som vänder allt upp och ner! Skön helg på dig/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s