misslyckat, igen

Jag har bakat matbröd, inte heller det jäste som det borde ha gjort. Är det för kallt i köket? Jästen var en dag för gammal, borde inte göra något, degspadet var OK tempererat. Hm. Ovan att baka kanske, det var inte jag som gjorde det tidigare… Brödet är ätbart, mera så än bullarna.

Stallet är rivet, grävskopa röjer utanför. Det regnar idag också. Jag är rastlös, vill inte skriva, vill inte göra någonting annat heller. Har tvättat en maskin, och hängt inomhus, trodde jag inte skulle använda torkställningen mera förrän i höst. Fyra mandelblom har slagit ut i gräset utanför köksfönstret. En skata landar på en gren som är för vek, så att hon trillar ner på nästa. Jag undrar om stallkatten har flyttat in i min källare för gott nu. Hen brukar smita in i en sådan där gammaldags ventillucka i grunden. Vad som finns därinnanför vet jag inte, men bättre antagligen än att tillbringa hela nätterna utomhus.

Så här ser ett fd stall ut. Brödet är inte värt något fotografi.

2014-05-10 16.56.57

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till misslyckat, igen

 1. Lotta Wanner skriver:

  Ja det kan vara temperaturen runt om, de är känsliga för drag också har jag hört. 😃

  Gilla

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tror nog att det är en kombination av låg rumstemperatur och ovana! Bättre lycka nästa gång, när jag handlat jäst – ha en fin söndag, Lotta!

  Gilla

 3. Eva skriver:

  Elände med brödet.
  Fast på’t igen bara!
  Fyra mandelblom lät fint.

  Gilla

 4. Jag ville sett en bild på brödet. För det ligger väl inte under… på stallbilden? Jag tycker att jag skymtar något…. det kan vara den där katten. Kram Bosse

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s