Mats är fri nu

Idag har vi varit på begravningsbyrån och diskuterat vår son Mats begravning. Overkligt. Och fruktansvärt verkligt. Han är död. Han dog i måndags, i en olycka ute på landet. Bilen rullade över honom och krossade honom mot ett träd. Han är död. Han är fri. Nu slipper han slåss med livet. Det får vi som är kvar göra, så gott vi kan.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

27 kommentarer till Mats är fri nu

 1. A-Lott skriver:

  Jag är med dig. I tanken.
  Kram

  Gilla

 2. Mina tankar går till dig både nu och andra stunder sedan jag läste om det tragiska som hänt i din familj. Det är så sorgligt och gör så ont i livet ibland.

  Varm kram till dig, Margareta
  Anna-Karin

  Gilla

 3. Svenarne Jansson skriver:

  Det ofattbara händer, och vi är aldrig redo. Ord hjälper föga. Var så stark du kan …
  Svenarne

  Gilla

 4. Skrivmoster skriver:

  Margareta – varm kram och många många tankar från mig! ❤

  Gilla

 5. MarveW skriver:

  Svårt att ens förstå det du måste vara med om. Är med dig i dina tankar. Styrkekramar!

  Gilla

 6. Mångmamma skriver:

  Jag är fortfarande lika mållös!
  Det är inte meningen att föräldrar ska behöva begrava sina barn.
  All styrka till dig, pappan och övrig familj.

  Gilla

 7. Eva skriver:

  Kärlek till dig fina Margareta. ❤

  Gilla

 8. Ulrica Ullman skriver:

  Mina varmaste tankar gâr till dig.
  May the force be with you.
  Kram Ulrica

  Gilla

 9. nillashalsaharmoni skriver:

  Hej Margareta!
  Just idag hittade jag till din blogg och läser ditt inlägg. Efter en kort sekunds betänketid, bestämde jag mig ändå för att skriva en hälsning till dig. Det kanske just nu som en hälsning från någon som du inte känner också kan vara av värde.
  Ingen vet vad du känner eller upplever, det gör inte jag heller. Men jag vet vad sorg är och jag vet hur sorg kan bete sig. Hur den böljar fram och tillbaka. Jag är väldigt ledsen för din skull, men jag är glad att jag har hittat till din blogg!
  Varma hälsningar, Gunilla

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack okända Gunilla – jag är glad och tacksam att du hittade till mig! Det är kanske konstigt, men också en hälsning från en hittills okänd vän värmer mitt ledsna hjärta – stor kram till dig/Margareta

   Gilla

 10. Solveig Lidén skriver:

  Det finns väl inga ord som räcker till i en sådan här situation. Men kanske kan det ändå kännas bra att människor runtomkring visar att de bryr sig. Ensam är inte stark – det behövs omtanke, värme vänlighet och många medmänniskor mitt i allt tumult av frågor och tankar men också praktiska bestyr. Kram till dig!

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Solveig, tycker att jag känner dig genom Bosse och blir väldigt glad för dina ord. Ensam är verkligen inte stark när sådant här händer – nu hjälps jag och min fd man åt att försöka klara av sådant som ska göras, Mats dotter bor hos sin mamma och dennas man, och är förstås också involverade i allt. Men Sofia är bara femton år… Vi tar en stund i taget, pratar om oväsentligheter och faller i gråt, i en enda röra. Tack för att du hör av dig – stor kram tillbaka, hälsa Bosse!

   Gilla

 11. varma tankar sänder jag dig i din svåra stund. kram

  Gilla

 12. Dakota skriver:

  Mina varmaste tankar och stora kramar sänder jag till dig och din familj ❤

  Gilla

 13. beskrivarblogg skriver:

  Tack – dina tankar värmer oss mitt i sorgen!

  Gilla

 14. Joacim Andersson skriver:

  Ända sedan jag första gången läste om det ofattbara som hänt er, har du dagligen funnits i mitt medvetande. Stor, stor jäkla kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s