Tre veckor

La vida es sueño – livet en dröm – är en fras som följt mig genom livet. Ursprunget är litteratur från 1635, av Calderon.

Det är ord som återkommit i mitt huvud, ofta. Nu lever jag dem. Livet är en dröm just nu, inte en mardröm, inte en ljuvlig dröm, enbart en dröm. Icke-verklighet. Flytande, tom och samtidigt tung, ogripbar och absurd, omöjlig att förstå. Bara finnas i medan tiden går. Före och efter. Tre veckor idag.

Vi andas, äter, sover, gråter, pratar, drömmer, fattar beslut. Två hundar håller oss kvar i verkligheten. De ska ha mat, de ska gå ut.

Minsann hoppade ut genom sovrumsfönstret i morse, tror vi. Hon är inte i sovrummet. Och hon lär inte komma fram så länge hon hör Rossi fara runt här inne. Mats hund Rösti bryr sig inte om katter, han är gammal och klok.

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tre veckor

  1. Skrivmoster skriver:

    En varm kram och många tankar …

  2. Helen - TantimationHelen skriver:

    Många kramar. Tänker på dej ofta.

  3. De där gångerna i mitt liv som jag varit i traumatiserade tillstånd när livet känts overkligt har jag längtat så mycket efter en helt vanlig dag, en helt vanlig vardag. Fast mitt i det tillståndet finns det inte längre några helt vanliga dagar att vila i. En sekund i taget bara, så har det känts. Ett steg i taget.

    Varm kram och tankar till dig/Anna-Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s