Suverän titel

Annika Bengtsson skriver en bok som heter ”Sorgebägare” – en suverän titel. Ordet är så fullt av innehåll, sorg och kraft – för mig åtminstone, och förmodligen för Annika. Den boken vill jag läsa när den kommer i höst. En stark bok, tror jag, bra som Annikas övriga böcker. Kolla på ditt bibliotek, om de inte har hennes böcker be dem köpa in några eller alla. (Mellan raderna, Kråkprinsessan, Glömskelunden är några titlar, Grims förlag.)

På min blogg tar jag mig friheten att göra obehärskad reklam för böcker och författare jag gillar.

Min egen bok ropar på mig emellanåt, men nästan ohörbart. Jag tar ett tag, stryker rader och stycken, och lägger den åt sidan igen. Det går långsamt, men någon liten rörelse finns där. Liten.

Ungefär som livet i övrigt, det har gått i stå. Kanske är det något att vara tacksam för, ingen dramatik just nu. Mest småttiga bestyr, som att komma ihåg att köpa timjan och hundmat. Bestämma vad som ska ätas till middag. Överväga att ta på sig en tröja med långa ärmar, vinden är faktiskt sval. Vägrar säga kall. Än är det sommar. En väldigt särskild sommar.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Suverän titel

  1. Även den minsta rörelse kan vara något. Allt börjar med ett steg. Jag ser också fram emot Annikas bok som ska släppas senare i höst. Kram Bosse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s