Ordförvaring

Finns det någonstans där alla borttappade ord förvaras? Man kan ju tycka att mina saknade ord skulle finnas i min hjärna, men just för närvarande har de rymt. De gillar inte mitt sällskap, det gör inte jag själv heller, Jag är inte rolig, eller ens trevlig, bara tämligen lättirriterad och ofokuserad, glömsk och låg. Oskrivande.

Inte ens sorgen gör lika ont längre. Den surrar i mig, den väller upp ibland, blandas med andra sorger. Jag kommer ihåg min sorg, som häromdagen när bästa vännens ena hund fick dö. Det var rätt beslut, och jag grät. Grät i vetskapen om att Frankie inte kan trösta mig längre, som han gjort så många gånger. Kanske kan minnena trösta lite, som när jag pratar med sonen min. Jag får klappa både honom och Frankie i andanom.

Fortfarande är jag nog som en enda total tandläkarbedövning. Just ingenting känns, I alla fall inte som det brukade, en gång för länge sedan eller alldeles nyss, eller för snart fem månader sedan. Mannen som ibland är min syr just nu i en hängare i min morgonrock. Utanför huset lyser solen, det nya stallet växer upp, det gamla trädet vid grindhålet släppte stora döda grenar i helgens blåst. Tvätten som fick hänga över natten är torr nu.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ordförvaring

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Din blogg är en alldeles utmärkt plats för ordförvaring! Skönt att läsa igen! Kram!!

  2. Nillas Hälsa & Harmoni skriver:

    Hej! Ja, ibland undrar jag också vart alla ord tar vägen, då jag inte finner dem! Men visst har du ord – massor av ord som beskriver hur du mår! En stor varm kram till dig och jag tro säkert att många ord trivs hos dig! 🙂
    Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s