Äppelkaka och toatömning

Syrran noterar att jag inte skriver. Och pratar om katarsis i skrivandet – jovisst är det så. För ögonblicket vet jag inte riktigt varför det inte blir något skrivande. Kanske handlar det om att jag inte säger mig ha tillräcklig ro där jag i stunden befinner mig. Ofta är jag på väg mellan mitt hem och fd makens sommarhus, där vi båda tillbringar mesta tiden. Vi är ömsesidigt beroende av varandra, jag får använda bilen och han behöver någon som kör och fixar sådant han inte längre klarar. Idag t ex har vi gemensamt tömt mulltoan och grävt ner innehållet i det gamla potatislandet nedanför husen. Att innehållet var något blötare än vi trott kan väl räcka som beskrivning.

Nu vilar hund och katt och man, jag har gjort en något märklig äppelkaka (hade inget bakpulver så det blev en variant med vispat ägg och socker och Crème Fraiche, plus kanel, ett Arla-recept) – vi får väl se vad den smakar som efterrätt till ugnsrostade potatisklyftor och dito tunna revben småningom. Gårdagens middag var wienerkorv, fantasin och orken förslår inte varje dag.

Jag vet att trattkantarellerna några meter in i skogen väntar på mig, men de får stå där till i morgon. Snart ska jag göra mig en Dry Martini utan citron (glömde köpa, har heller inga oliver) och läsa vidare i ”Monsoon” av Wilbur Smith – farliga seglatser och dödliga pirater och engelska hjältar blandat med någon mera vardaglig gubbe, tillräcklig verklighetsflykt  därtill på engelska. Det behöver jag just nu, och inte ens jag läser ut den boken idag. Den räcker åtminstone i morgon också.2014-10-18 15.46.40

Jag lovar, det är äpplen, inte falukorv!

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Äppelkaka och toatömning

  1. MarveW skriver:

    Fint att du har en syster som ser dig och som bryr sig om dig.

  2. Skrivmoster skriver:

    En hälsning från ett regnigt landskap! Jag läser … tänker på dig!

  3. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Om det blir väldigt tråkigt i det höstgråa kan du ju alltid gå ut på en klippa o spana efter u-båtar…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s