Påminnelser

En vän berättade om sin bror, som hade turen att befinna sig på sjukhus av annan, okomplicerad anledning när blev sjuk, och hela hans ”system” plötsligt började ge vika – hade han inte varit där han var, vore han idag död. Han är inte frisk ännu, förstås, men han lever.

Sonens hund är skakig i benen, mera stelbent än jag om morgnarna, men än lever även han. Och fd maken blir alldeles utmattad, mest i det strokedrabbade vänstra benet, när han rör sig för mycket. Om han inte rör sig å andra sidan blir det andra negativa konsekvenser.

Minsann (min katt) är rena ungdomen i det här gänget, vig och smidig och rörlig. Själv är jag också stadigare på benen än de övriga, manliga boende här i huset. Jag påminns hela tiden om allas vår dödlighet, livet går för fort förbi, alltför mycket som inte blev vad det kunnat bli med större medvetenhet och beslutsamhet.

Novembertankar tränger sig redan på. De är svarta, utan särdeles hopp, utan glöd och energi. Tappade på kraft. Glädjen har gått i ide och väntar på våren. Är inte alldeles säker på att den magasinerat tillräckligt med solljus för att överleva vintern. Och på Ålands hav stormar det så att det inte ens blir någon liten kryss med skaldjursbuffé för rimlig peng. I morgon ska jag plocka trattkantarellerna i backen, om så regnet står som spön i backen. Alltid något.2014-04-10 14.57.47

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Påminnelser

  1. Hoppas du hittade gott om kantareller och gjorde något gott av den.
    Vilken tur att Minsann håller ställningen hos er.
    Jag är heller ingen vän med november. Det där mörkret kryper in överallt.
    Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s