Fall ur tiden, 2014

Första advent, värmeljusen är tända. Kokar potatis att stuva till den gravade laxen och middagen. Minsann surar för att hon inte får gå ut, hennes sår ser hyfsat ut – men vi åker nog till veterinären i morgon för säkerhets skull.

Väderlekstjänsterna säger att det varken regnar eller snöar här idag. Just nu kommer ändå något vitt ner från himlen, undrar vad det kan vara. Hittills har jag alltid kallat det snö, möjligen regnblandad snö, men snö…

Det är för mörkt, ute och inne. Flera ljus och lampor. Har just tittat på SVT Play och en film av Gotham Chopra, om och med fadern Deepak Chopra. Fint, kärleksfullt och lätt spefullt porträtt av en ikon. Mycket mänsklig sådan, med allas våra egenskaper – både de som är lätta att tycka om och andra.

Halvsovande funderade jag i morse på det år som snart är slut. Överlevt, det har varit ett år att överleva. Jag inser ju att det var sommar, och att den nog också var varm och vacker som somrar kan vara. Vet inte att jag märkte det, minns det inte. Kommer just inte ihåg när jag gjorde vad. Den 12 maj dog vår son. Den 12 juni begravdes han. Det minns jag. Och jag behöver inte minnas sorgen, den lever i mig, lite mindre överväldigande än nyss. Ibland glömmer jag att han är död. Tror ett ögonblick att jag tagit fel, att han kommer där på stigen. Kanske gör han det, men död är han.

Det här året 2014 är ett år jag vill sudda bort från tidräkningen. Kommer att tänka på David Grossman, israelisk författare till ”På flykt från ett sorgebud” och ”Fallen ur tiden”. Jag vill att 2014 ska falla ur tiden, som hans son, som vår son.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s