Nytt år, ny mapp

Jag har just benämnt en ny mapp ”2015” – där är tanken att jag ska lägga mina texter från det här nya obekanta året. Skrivlusten är inte påfallande just nu, en smygförkylning och lätt oro för vännen min som är ”gamtrött” går att skylla på. Gam´trött som i gammal, inte som i fågeln… Och gammal är han, och gammal är jag. Åtminstone just nu.

Just nu står också en buss med flyktingar utanför Östersund, och debatten handlar om huruvida flyktingar har rätt att inte vilja bo i ”Grytan” däruppe i norr eller inte. De borde besinna sig, om inte annat så att inte SD får vatten på sina järnrörskvarnar… Enligt uppgift är någon av flyktingarna iklädd badtofflor, och många har inga varma kläder. Men det är kanske varmt i bussen? Eller vår redan i Östersunds-trakten? Någon vår i allas våra hjärtan tycks det inte vara, vi sitter på våra julfeta rumpor och upprörs, förmodligen rapandes sill och lutfisk.

Det här året hotar att bli värre än det förra, och det var ändå ett hårt år. För världens alla arma, och för några av oss andra.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s