nix plockade ögonbryn

Vad göra? Hon har ätit alldeles för tidigt, hon har diskat, spisen brinner och ved är intagen. Soppåsen slängd. Hund promenerad, katt insläppt. Hon har en Dry Martini på bordet, men kan inte riktigt med att dra den i sig, vad ska hon då göra därefter? Soduku har hon testat flera gångerredan idag,  hon har skrivit några meningar att stoppa i ”min mapp i år” och bloggat, kollat FB. Pratat med syrran. Nada mas?

En stund försökte hon plocka ögonbrynen, men insåg (!) att det inte gick så bra, vare sig med eller utan glasögon. De får växa som de vill. Böcker är inlagda på Bokbörsen, inte alla men många. Hon ids inte flera idag. Ljus brinner överallt i huset, överallt som är hund- och tämligen kattsäkert. Katten sveder svansen emellanåt, men tycks inte bry sig. Bränd katt luktar illa.

Det som skulle varit supé men blev sen lunch smakade bra – rostad potatis, lök, vitlök, gul paprika, squash, aubergine, spansk peppar och färsk ingefära plus gravad lax. Blir middag i morgon också. På torsdag åker hon kanske och handlar, då är det väl vanlig vardag igen? Och biblioteket har öppet och hon kan posta böcker – idag såg hon snopet postbilen vända borta vid brevlådorna när hon stod på trappen för att få lämna över det som skulle iväg. Då ska hon inte gräva i frysen efter mat som bör ätas upp, eller skinka som ligger kvar i kylen, eller ens inlagd sill och dito strömming. Färsk fisk kanske, finns det då efter alla helgdagar? Eller ostron? Fast de är inte kul att äta ensam, speciellt som hon då också måste öppna dem alldeles på egen hand.

Hon har en lång lista på vad som behöver handlas – olivolja, annan olja, diskborstar, honung, jäst (ska hon baka?), ägg, pektin (citrusmarmeladen behöver kokas om med pektin), blomjord, strösocker, majonnäs, kvastskaft, blodpudding att torka i ugnen till hunden, elektrisk tandborste, bubbel, vin, gin, Marezzo. Mjölk. Nytt diskställ, det nuvarande tar för stor plats på en liten diskbänk. Diverse med andra ord.2014-02-15 17.19.49

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s