”Anteckningsboken”

Har varit ute med hunden, som var ovillig att gå. Har han ont någonstans? Märkte ingenting i morse. Nu linkar han lite men låter mig kolla tassarna utan att protestera. Hittar inget.

Undrar om ordet ”sprättgök” har med nötväckors sätt att äta fågelfrö att göra? De är riktiga finsmakare (verkar det) och vrakar och väljer innan de far iväg med ett eller flera frön. Då har massor hamnat på backen, men det gör inget. Talgoxar och blåmesar (och antagligen möss om natten) äter upp dem. Undrar också när jag ska lära mig att skilja på entita och svartmes, har endera sorten här, delikat små och vackra, med tydlig svart mössa och vitt bröst.

Läser Kristian Petris ”Anteckningsboken” utgiven av Bonniers 2004. Det är också en delikat liten svart sak, just en anteckningsbok som är god att hålla i handen. Att den dessutom innehåller läsvärda artiklar (artiklar i urval 1985-2003) om böcker och författare och mycket annat är extra plus. Det är en bok jag inte kan låta bli att röra vid, och läsa ett stycke i taget. I natt t ex om ”Ingmar Bergman och uppriktigheten”.

Nu vill jag koppla av i läsandet och letar efter en förströelsebok, har flera, de flesta lästa och inte värda att läsa igen. Testar Grisham´s ”Testamentet” – lär väl upptäcka efter några sidor om jag läst den eller ej…

DSC00363

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s