Helge är fortfarande borta

Så har jag handlat, men något kvastskaft till min nya borste hittade jag inte. Torskrygg däremot, och annat nödvändigt som apelsiner och spillskivor av god rostbiff, och bröd och mjölk och grädde. Bullar till kaffet, idag och i morgon.

Det viktigaste var besöket på biblioteket, lånade ”Fallen ur tiden” av David Grossman, ”Livslägen” av Julian Barnes och ”Vänskapsband” av Elizabeth Noble, den senare ser lättläst ut. Behöver blanda upp de mera seriösa. Lämnade en del böcker på ”gratishyllan” och hämtade några, bl a ”Från segelfartygens dagar” och tre utrangerade biblioteksböcker, jakthistorier av Gustaf Schröder. Kanske går de att sälja på Bokbörsen?

Jag har via pressen lärt mig att den bortsprungna hästen heter Helge, och är nordsvensk och vacker, och fortfarande bortsprungen. Stackars han och stackars ägarinnan. När jag körde in till Norrtälje tittade jag hela tiden som om jag plötsligt skulle få syn på Helge. Det fick jag inte.

Minsann knallar omkring bland mina tända ljus med fara för svedd svans. Oftast klarar hon det. Rösti sover i soffan, jag smög mig till en titt runt hörnet till vardagsrummet men störde honom inte. Är glad så länge han tar sig upp i soffan och ur den när han tror att något gott möjligen vankas i köket. Han är stel i benen, och har nog ont emellanåt. Kattskrället är ännu ung och graciös, hon hoppar inte upp på bordet – hon leviterar. Står på golvet och är på bordet, vad däremellan sker begriper jag inte. Inget jag någonsin kunnat, inte ens när jag mediterade som mest.

Nu är det svart fredagsnatt den 9 januari utanför fönstren, härinne är det relativt ljust och varmt. Middagsmat har jag inte funderat färdigt på, en Dry Martini väntar på mig om en stund och byggjobbarna har åkt hem för att fira helg med sina familjer. Det lyser fortfarande lite här och där på gården. Borta vid nya slakteriet, i det tomma huset där en av de numera anställda polska killarna ska bo med sin familj, borta vid stallet och ovanför byggfjuttarna där bredvid. Heter det så, ser konstigt ut, lite roligt. Grävskopor och annat får vila tills på måndag.2014-01-14 15.39.51

Bästa vännen är i Norge hos dotter med familj, kommer hit på fredag. Saknar henne, och längtar efter att få prata som bara vi kan. Tavlan hänger i mitt kök, är målad av vännen Anna-Charlotte Bergström i Västerås – den ger mig ro när inte annat gör det.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helge är fortfarande borta

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Vilken fantastisk tavla! Fick mig att tänka på Turner. Ska se filmen Mr Turner i morgon. Älskar konst som jag kan ”förstå” och som talar till mig! Som Anna-Charlotte Bergströms tavla!
    Kram!

    • beskrivarblogg skriver:

      Ja den är fin, hänger i köket som sagt – har du inte sett den? Alltför länge sedan du var här… Håller väldigt med dig om förståelig konst/Kram stora syster – som såg att mellersta syster faktiskt vågat sig på ett ”gillar” på FB igår, texten med bild på alla böckerna – det var nog därför. Är inte säker på att hon läste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s