En lördag i februari

Föser bort katten ur mitt knä för jag vet inte vilken gång i ordningen. Hon vill vara där, också när jag vill annat. Nu återstår för mig att skriva, inget annat – jo gå ut med hunden en gång till i kväll, förhoppningsvis snöar det inte och kanske blåser jag inte bort. Eller halkar och drattar på ändan.

Jag har kokat lingonsylt, rivit ost och lagt i frysen, ätit hemmalagade oxrullader i gräddsås, med stompad potatis med en del av den rivna cheddarn. Jag kommer just nu ihåg att jag också tvättat, bör alltså hänga tvätt på syrrans hopfällbara ställning. Druckit vitt vin.

Och, sett en fin film om Lars Nordlander, poet och sångtextskrivare, dokumenterad av Tom Alandh. Båda männen rörde vid mitt hjärta.

Pratat med fd maken, fd sambon, en av syrrorna, äldste sonen, och yngste sonen. Sonen däremellan pratar jag med hela tiden, drömmer om honom varje natt på sistone. Han är död. Och inte är han en av de döda som ringer om natten, de som skildras i Crister Enanders bok. De var stora och litterära, Mats var Mats, men han ”ringer mig” om natten. Det gör mig både glad och ledsen.2015-02-06 10.17.16Jag får väcka Rösti så att vi kan gå ut – därmed får jag sova till halv 8 drygt i morgon bitti. Han är lättväckt, behöver bara skramla med kopplet så kommer han.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En lördag i februari

  1. Sofia Börjesson skriver:

    Vi alla saknar pappa … Fin rösti är! Ge han en puss ifrån mig. Kram Sofia

    • beskrivarblogg skriver:

      Hjärtat mitt – kul att du läser! rösti har fått pussar, han borstas och ruggas varje dag – men släpper otroligt mycket hår ändå. Ja, vännen min, vi saknar din pappa allihop, men han är inte långt borta, jag tänker på honom varje dag varje kväll – och drömmer ofta om honom. Goda drömmar. Fint att du var upp till farfar! Kram på dig/Farmor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s