Oförklarlig urladdning

Varför gnyr jag ständigt inombords? Jag har tak över huvudet, hyfsat varmt i huset om hon ser till att hålla vedspisen igång, mat i frysen och egenskapad fattigdom – inget att gnälla över således. Ändå finns inte glädjen där, ändå vaknar jag med någon sorts vånda varje morgon. Varje dag utan andra förväntningar än att ha något mejl kanske, eller en beställd bok på Bokbörsen.

Just när jag skriver detta går strömmen, tvättmaskinen i andra änden av huset stannar. Återställningsknappen fungerar inte, och tvättmaskinen går inte att öppna. Strömmen tillbaka i lampan i tvättrummet, men inte i maskinen. Och inte i halva köket – kanske har en propp gått, men varför? Och vilken? Ringer gårdens förvaltare som ska skicka en elektriker (som ändå jobbar just nu på gården) – en timme senare har han inte kommit. Jag har flyttat datorn till sovrummet där elen fungerar.

När jag ringer bilverkstaden har de lunch…

Hur var det där med självuppfyllande profetior – inga förväntningar = allt går fel, allt blir så galet det kan? Murphy´s law eller något sådant.

Jag trodde att den buljong jag tog ur frysen var kycklingbuljong – det var fisk. Kycklingen åkte in och en improviserad fisksoppa står nu på vedspisen, med potatis, morötter, brysselkål, lök, vitlök och något jag misstänker är abborrfiléer, frysta just ilagda. Det andra har puttrat en stund. Synd att koka filéerna, stekta är de ännu godare. Tror detta blir en bra middag ändå. Vedspisen fungerar trots elavbrott, bara jag fyller på ved. Dags att göra det jag ofta tänker, nämligen märka med stor svart text vad det är jag lägger i frysen!

Intressant att flytta datorn till ett nytt ställe, jag ser förstås andra saker här. Har sett utsikten förr från sovrumsfönstret, ån är full av änder som plaskar runt i sin vårliga jakt på en partner, en av byggjobbarna rastar sin schäfer, kajorna flyger och stjäl av andfodret när änderna tillåter. En jättelastbil passerar med okänd last som lastades av uppe vid stora huset – bilen måste köra ner till vändplan vid de gamla kostallarna för att kunna vända. Syrénhäckens knoppar är stora, det ser jag just inte när jag hämtar veden i boden ”under” häcken. Här kommer inte heller solen in förrän fram på eftermiddagen, vilsamt för ögonen med andra ord.

Hunden följer mig i hasorna och ligger nu på den vita stora trasmattan bakom min rygg – hundhår även där…

Tillbaka med datorn i köket, el i uttaget vid fönstret där – tvättmaskinen gick att öppna och tvätten att hänga, men maskinen fungerar inte. Fick reda på att det handlade om en stor säkring som gått någonstans i byggverksamheterna på gården.

”Min” bil är hämtad, utan förklaring till urladdningarna. Hyrbilen återlämnad, biblioteksböckerna likaså. Bok skickad till beställare, bröd och påläggsskinka inhandlat. Jag är hemma igen och försöker få igång vedspisen.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oförklarlig urladdning

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Underbara känsla när saker o ting ordnar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s