Ordbruten

90,79 kr på kontot, 33 i plånboken, pension om en vecka (men frysen är full)  – hon kan handla bröd och frimärken när hon lämnar hyrbilen och förhoppningsvis hämtar ”sin” bil. Igår hade verkstaden inte hittat några fel på den – trots att den laddat ur flera gånger på ett par dagar, efter batteriladdning, och fick bärgas i söndags från parkeringen. Hon väntar på att höra av dem idag.

Det ser ut att bli en fin dag igen, solen är redan besvärande där hon sitter och skriver. Och nötväckan sprätter bland solrosfröna i automaten utanför fönstret, fasantuppen skyndar sig över gräsmattan till det förmodade skyddet av syrenhäcken, ladugårdskatten har inte synts till idag så Minsann är ute en stund. Snart sätter hon (katten) sig utanför fönstret och försöker fånga hennes blick. En liten knackning på fönstret så sätter hon fart mot ytterdörren, de brukar nå den samtidigt. Katten rinner in.

Ledbruten tänkte hon igår efter hundpromenaden på isiga vägar. Hjärnan for vidare och fann ”ordbruten”, orden är trötta och svåra att få liv i. Hon är nog ordbruten, skrivandet ger inte den lisa det gjort tidigare.  Sonens död är för stor, för svår för hennes ord. Och glädjen håller sig borta. Det blir inte mycket över.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s