Böcker om att skriva böcker

Jag läser amerikanska romantiska romaner på Kindle – och blir totalt uttråkad. Den världen är så olik min, men inte på ett fantasieggande sätt. Bara trist förutsägbar, och naturligtvis inte alla amerikaners värld heller. Bara de hyfsat förmögna som går igenom lite halvhjärtat kärlekstrassel innan de når till ”happy forever after”. Det gör de i varje bok. Tur att böckerna är gratis på www. bookgorilla.com.

Klockan är 10 denna söndagsförmiddag. Hunden och jag var ute och gick redan halv 8 och frukosten är avslutad så när som på kallnande te i muggen. Vedspisen brinner, tvättmaskinen är igång, rullgardinen i sovrummet uppdragen. Har leriga hundspår i hallen och på trasmattan i köket – städade ju igår. De får vara där tills skurhinken åker fram nästa gång. Undrar om unga människor talar om skurhinkar – vad kan det heta på deras språk?

Biblioteket i Norrtälje hänger med – dels lånade jag Caroline L Jensens ”Demonologi för nybörjare”, det ska bli spännande att läsa vidare i den. Har bara hunnit börja, men gillar den vilket förvånar mig en aning. Demoner är jag inte speciellt intresserad av. Dels hade man skyltat ett helt fönster med böcker om att skriva böcker – ”att skriva börjar här” av Maria Gummesson, ”Konsten att skriva en bästsäljare” av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall, ”Lär dig skriva spännande” av Olov Svedelid, ”Att skriva prosa” av Lars Åke Augustsson, Sören Bondesons ”Konsten att döda” och Susanne Holmgrens ”Dina ord, dina berättelser”. Jag lånade alla utom Bondesons (antagligen för att jag aldrig tror mig skola skriva en berättelse om att döda någon eller något).

Läsning har jag alltså utöver Amazon´s alla gratisböcker. Ska ägna dagen åt att ögna igenom skrivlärdomarna, och se vad som eventuellt fastnar.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Böcker om att skriva böcker

 1. bergalott skriver:

  Hej Margareta.

  Hoppas att du mår väl under solen, som faktiskt skiner idag. Blå himmel men kallt, här i Färnbo.

  Ägnar mig inte åt att läsa hur jag ska skriva, jag gör det ändå. För om jag tar till mig hur jag borde och lämpligast ska skriva allra bäst, så blir det förmodligen aldrig mera något skrivet..

  Har ju wordpress nu för tiden men jag har inte kommit på hur jag får till det ordentligt med mina inlägg. De hamnar lite hur som helst. Nu ska jag försöka lägga in sista kapitlet jag skrivit under LäsLust, men det hamnar väl någon annanstans. Strunt samma. Mina två följare borde ha vant sig.

  Det där med skurhink lär nog finnas kvar i ordlistan. Men med vår generation så dör det förmodligen ut. De unga kommer att säga: ”Nu är det dags för ett rutavdrag” . 😉

  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag ler som ofta gott åt dina formuleringar – skurhink utbytt mot Rutavdrag – bra! Du, jag ögnar igenom böckerna, men inte lär de mig skriva, det gör även jag ändå. Ibland. Just nu lite ”blue” i ensamheten här, men det ändrar sig. Hoppas ni mår bra med hundar etc – kram på dig, jag har inte lyckats luska ut hur jag ska följa din blogg – ska kolla igen/Margareta

  • beskrivarblogg skriver:

   Nu har jag varit inne på bloggen och ser att jag följer den – men jag får inga aviseringar? Nåja, jag får ta mig dit och kolla på egen hand – kram på dig igen/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s