Vindlekan

Vindlekans snurrande på altanväggen speglas i köksfönstret, katten tittar fascinerad och försöker förstå vad det är som syns men inte syns. Det blåser kallt idag, i solen.

Hon tittar på sina händer på datorn. Egentligen är händer fula, åtminstone hennes. Fläckiga, knotiga med väl synliga ådror, ovårdade naglar och nagelband. Naglarna är åtminstone klippta. Hela hon känns gammal och ful. Håret borde klippas, kort igen kanske. Luggen har hon själv karvat i, den ser egendomlig ut. Ögonen är trötta, trots att hon sovit många timmar. Hon har inte hittat den energi som krävs för att känna sig levande idag, men död är hon ju inte, då skulle hon nog inte känna något alls. Förmodligen inte sitta här och klämma ur sig ord heller.

I morgon mellan kl 9 och 11 kommer sotaren. Då får hon se till att komma ihåg att inte elda i vedspisen på morgonen.

Läser ”Konsten att skriva en bästsäljare” av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall. De har samlat en mängd intressant information om bästsäljande författare, mest svenska. Boken kom 2011 men är läsvärd fortfarande. Jag lär aldrig få till någon bästsäljare – för gammal som debutant är bara en orsak. Det finns flera… Kul läsning hur som helst, rekommenderas.

Hon tänker på hur hon låter när hon pratar med hunden som var sonens, men som börjar bli hennes, eller med katten. Ett språk som bara de inblandade förstår, med ljud och ord som inte finns, som låter mjuka och ryska, kuttrande ofta. Vad det språket har här att göra just nu är oklart.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s