En dag för tårar

Idag är en dag för tårar. Jag bölar och snorar och torkar ögonen och gråter igen. Plötsligt är alla dödar och allt liv för mycket. Jag vill inte. Vill vakna annanstans, vara en annan, gladare och lättsammare och uthärdligare människa. Tur att jag bara har katten och hunden omkring mig. En livs levande person skulle inte stå ut. Fast då skulle jag inte bete mig så här. Det gör jag enbart i min ensamhet.

Det mörknar dessutom, jag har tänt utelampan och tavelbelysningen i det sk vardagsrummet, och i sovrummet. Snart dags att tända de få ljus jag har kvar, måste köpa nya så snart jag kommer åt. Den för dagen kanske sista grävskopan far förbi på vägen utanför, annars är det nog färdigjobbat för idag. Eftersom jag inte behöver höra någon prata tar jag ur hörapparaterna nu. Skönt att bäddas in i en mera total tystnad än när apparaterna är i och på.

För drygt nio månader sedan dog vår son i en olycka. Bästa vännen och hennes man var med på begravningen och i sorgen. Nu är Rod också död, oförklarligt och oväntat. Tårarna är för honom, för hans hustru, för hans barn. Och för vår son, och hans dotter, hans bröder. För mig själv, hans pappa. För min systerdotter. För de liv som ter sig lättare att leva än andra,  och de dödar som aldrig går att vara förberedd på. För oss alla som älskat och förlorat en älskad människa, alla vi som ändå lever, varje dag om än mödosamt. Och blött.

2013-03-18 19.52.23

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En dag för tårar

  1. Eva skriver:

    Kära fina.
    Önskar jag kunde lyfta din sorg, om så bara för en dag, en timme, en minut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s