Nackdelen med att vara död

”Nackdelen med att vara död”

skriver Bodil Malmsten om i sin blogg Finistère. Bland annat fantastiskt som den numera döda gjort i livet nämns ”ja, han restaurerade kyrkomålningar” – det ligger mycket i de korta raderna i hennes blogg (som oftast).

Den som nu är död målas upp som enbart fantastisk, enbart god, enbart framgångsrik och samhällsnyttig, eller så. Och möjligheten att vara/bli/göra något annorlunda är för alltid borta när du är död, påpekade redan Michel Montaigne på 1600-talet…

Hon skriver också ur diktsamlingen ”Här är hjärtat” i en lång dikt

”Kniven i hjärtat
Den vrids om
Det kommer alltid
att vara inte du”

när hon tror sig se den döde älskade.

Så kan sorg också se ut.

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s