Perception kanske, min och andras

Ibland frågar du mig om jag inte ska måla igen. Mitt svar är att jag tappade bort mina målarögon när jag gick en kurs i akvarellmålning en sommar för länge sedan. En seglande målarkurs. Jag fick klart för mig att jag inte kan avbilda, inte kan perspektiv, inte begriper hur skuggor ska falla hit eller dit. Så jag blev övertygad om min oduglighet som målare och lade av. Men jag minns att jag såg naturen på ett annat sätt när jag målade.

Nu slår det mig att det nog är samma sak som hände med mitt sjungande. En musikdirektör, må ha vila i frid trots allt, fick mig att inse att jag inte kunde hålla ton och därför inte fick ingå i skolans kör. Jag slutade sjunga. Började inte igen förrän i Frankrike, där jag var för att utmana mig själv… Numera sjunger jag åtminstone för mig själv, ibland gör det mig glad. Och jag har lärt mig flera snapsvisor med åren. Målar gör jag inte, men jag har heller inte slängt vare sig färger eller papper eller penslar. I skrubben ligger en kasse full av tuber som förmodligen inte går att öppna idag.

Mitt i de här funderingarna tänker jag på Bruce Jenner och TV-intervjun jag nyss sett. En illustration av mod. Amerikansk förvisso, men stark och klargörande, åtminstone så långt min förståelse sträcker sig. Lite mera begriper jag hur det kan vara att känna sig som kvinna men vara man i alla andra avseenden. Eller tvärtom.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s