O-villig

Frustrerad, sugen på vin som jag inte har, förlorade nyss i canasta (stort), har inget att läsa som jag har lust att läsa. Full av sura tankar, knottrig av oförlöst adrenalin, borde klippa mera gräs – men VILL INTE. Någonting. Men det regnar inte just nu, är nästan så att solen visar sig strax innan den, och jag, ska gå och lägga oss.

Är det här sommar? I så fall känns det som om den sprungit mig förbi. Jag var ner till bryggan och doppade ena foten, och det var inte förskräckligt kallt. Badade inte, skyller på ”ingen handduk” och ”folk i närheten”. Ska det här bli den första sommaren i mitt liv som jag inte badar alls, utomhus?

Morrar över mig själv och min grinighet, de stora frågorna rymmer jag inte för närvarande. Kanske är det Barnes´ ”sense of an ending” som fortfarande jagar mig. Ska försöka hitta någon riktigt distraherande bok att ta med mig i sängen – kanske    ”Dårskaper i Brooklyn”, av Paul Auster, eller Fredrik Backmans ”Min mormor hälsar och säger förlåt”.  Klockan är halv nio denna sommarkväll.

Ha så trevligt, ni andra!

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till O-villig

  1. Signhild Skrivmoster skriver:

    Det är lätt att känna sig o-villig när det är så erbarmligt dåligt väder så länge! Vi har regn och åter regn … skurar som är häftiga. Ändå vill jag tro på ”bättre tider!” Det kostar på att vara positiv när man är negativ – så är det för mig just nu. Ha det i alla fall bra där du är! Jag har massor av böcker att läsa – om jag bara kom till ro. Kram!

    • beskrivarblogg skriver:

      Ha det bra du med kära Skrivmoster – vädret gör inte humör och annat bättre… Jag fastnade för Margareta Ekström igår kväll, ”Kvinnan som reste med Montaigne” – en liten tunn, djup bok – undrar vart den författarinnan ”tog vägen”, tycker mig inte ha sett till henne på länge bland författare, ska nog googla. Kram på dig, hoppas det inte skvätter vare sig lite eller mycket på dig idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s