Var finns glöden?

Åtta minuter i nio, frukost, tidningar,  Facebook och mejl (noll) avklarade. Vad ska resten av onsdagen innehålla? Vi handlade igår, tvättade bilen, jag hängde om den stora tavlan på annan vägg, dammsög – eller var det i förrgår? Bäddade om med ny bäddmadrass i ”min” säng, ska göra detsamma i de två sängarna i lillhuset. Tvätta håret kanske, det tar en stund att torka. Jo, jag ska göra en gryta med högreven vi köpte igår också. Yngste sonen och hans vän kommer ut i helgen.

För mycket tid och för lite tid, eller för lite framtid snarare. Varför den nu är så viktig när jag ändå inte använder den till något mera vettigt än sånt här skrivande. ”Sådant” här skrivande, säger den gammeldags redaktören i mig. OK.

Bryr mig faktiskt väldigt lite om huruvida den fjärde boken i ”Millennium-trilogin” (måste trilogin ändra namn nu?) är bra eller inte, eller om det var rimligt att ge intervjuer innan någon läst boken, eller hur mycket författaren tjänar på skrivandet. Spökskrivande som spökskrivande, även om jag av någon anledning har svårt för bloggspökskrivande… Han åtog sig ett skrivuppdrag och har genomfört det. Till skillnad från andra spökskrivare får han också lov att stå för det, eftersom den ursprunglige författaren är död.

För övrigt kan meddelas att jag blir rädd när jag skummar media och läser om det främlingsfientliga och nazistiska parti vår andre vice talman i riksdagen företräder. Vill inte ta varken det trollet eller hens parti i min mun. Vill inte heller leva i ett land där de sägs representera en (manlig?) majoritet. Och precis som de flesta andra har jag inga bra förslag till motvikt att komma med. Den regering vi har just nu är inget alternativ, ens för en gammal socialdemokrat som jag. Tam, urvattnad av kompromissande, utan passion och kraft. Var finns glöden och viljan, styrkan att stå för någonting?

 

 

2013-11-27 14.26.44

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s