ingen mörtgröt mera

Kallt, eller åtminstone kyligt i vindarna. Solen når inte ner över tallarna förrän längre fram på dagen, jag stannar inne.

Grannfrun åker iväg med ett lass grovsopor. Det är höst, dags att göra sig av med sådant som inte längre fyller något syfte – och ofta inte har gjort det på länge. Själv har jag städat skafferiet och slängt linfrön från 2012, liksom vetekli, ungefär lika gammalt. Tror sonen gjorde ”mörtgröt” av dylikt, det gör han inte någonsin mera. Han gör ingenting mera, men han finns i mina och andras tankar, kanske oftare än han gjorde medan han levde. Varje dag hälsar jag på honom inom mig, varje dag tänker jag också på hans bröder även om jag inte talar om det hela tiden.

Yngste sonen tappade sin plånbok igår när han åkte bussen ut hit. Efterlysning via SL (snabb och vänlig service) gav inget resultat, kortet kunde spärras snabbt och resten av förlusten är hanterlig. I morgon får han åka med mig in till stan för att fixa nytt SL-kort så han kan komma till jobbet. Jag fortsätter hem till mig ett par dagar, för att bl a ta emot min nya tvättmaskin (och tvätta!).

Tillvaron känns trång. Dagarna handlar om vad som ska ätas till middag, huruvida vi behöver åka och handla, lätt städning (huset är litet), en sväng i skogen när det inte är lika torrt som nu. Middag ska lagas, det ska diskas och plockas undan. Jag är hushållerska, ett väldigt bokstavligt ord. Fri bostad och vivre, fd maken betalar. Inser just att ”vivre” betyder leva på franska…

Jag far hem till mitt i fd makens bil och uppfattar det som frihet att få vara där och tvätta, bara jag och all tvätt. Katten stannar här. Och jag kommer tillbaka.

IMG_0491

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s