Grattis käraste syster min

Käraste syster min – jodå, jag vet att du inte fyller år förrän i morgon  – saknar dig och undrar hur du mår nu när du är hemma igen. Fick ditt kort i brevlådan (det kan ha legat där ett tag, var lite regnsuddigt) , tack. Jag är på Addarsnäs, tvättar, torkar tvätt, tar in halvtorr tvätt och hänger/lägger inomhus, dammsuger. Har ny välfungerande tvättmaskin. Hade ingen i 3-4 veckor, därav all tvätt. Åker tillbaka till Djurö söndag, vet inte hur länge jag vill vara kvar där. Och när jag inte vill, får Jan åka hem till Sumpan…

Ulf och jag åker på begravning i Kopparberg på fredag, tillbaka samma dag. Juste symbolik, begravningsresa.

Tycker nog just nu, ta bort nog, tycker just nu att livet är skittrist. Hur gör man/vi/du/jag för att stå ut ett tag till? För det gör jag ju, och förhoppningsvis alla andra som jag älskar. Plus några till som inte är så älskade, men kan få leva för det. Hur går det till? En katt i sängen emellanåt är varmt och mjukt, men inte tillräckligt. Vill ha närhet till en levande människa som det går att samtala med, inte enbart för att spela canasta. Urk.

Det har varit många dödar i år och i fjol och förmodligen alla år, men då dödar som inte berört mig. Inte varit mina. Evren var starkast och först. Syster Kicki. Sedan Mats. Rod. Lars.  Nu Tor. Moster, mamma, pappa, mormor, morfar, svärmor och alla andra. Vet ju att det är så, liv och död. Men just nyss sade det bara tjong i huvudet, ”jag har en son som är död”. Och då går jag sönder i min ensamhet. Om jag inte vore ensam ginge jag inte sönder…

Jag ville bara säga grattis på födelsedagen – men lyckas inget vidare. Grattis i alla fall!! Hoppas livet är gott för dig, i kväll och i morgon och för det mesta. Mitt är kanske också bättre i morgon, eller någon annan dag. Hör hur du säger ”men du har väl ett bra liv ändå” apropå ”mannen min” och vårt slut. Vet att du önskar mig ett bra liv, ibland skapar jag mig IMG_0634ett bra liv – men just nu är det skit! Det går över, detta är inget alarm. Jag tar ett glas vin och somnar och sover till runt 3-4, vaknar och somnar i bästa fall om. Och går upp igen.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Grattis käraste syster min

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    😊😊😘
    Systern

  2. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Det är två skrattande gubbar och en puss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s