Logistik

Dagens hundpromenad, tre kvart i rask takt, nästan mera än jag mäktar. Envisheten får mig hem. Nu tar hunden igen sig, och jag sitter här vid datorn. Har dammsugit huset, sopat altanen, vattnat blommor och plockat döda blad, tömt diskmaskinen. Slängt den stora soppåsen, nöjer mig med en mindre till i morgon. Har inte mera att göra.

I morgon ska fd maken, hunden och jag åka till stan tur och retur. Katten får stanna kvar i hans hus. Och på fredag kommer matte hit igen.

Logistik. Kanske för att den får mig att känna mig lite nyttig just nu. Som om jag behövs. Jag märker att det snart är november, i själen min är det mörkt redan. Varje dag får jag jobba upp mig, en hund med sina krav på utsläpp och mat är hjälpsamt. Min katt är inte lika krävande, särskilt inte i hus med kattlucka, utan hund, så att matskål och vatten kan stå framme hela dagarna.

Men inte vill jag ha en hund hela tiden. Känner också att jag inte riktigt orkar med att vara matte så fullt ut som en hund behöver. Korta perioder går bra. Inte för alltid.

Har lånat Birgitta Trotzigs ”Dykungens dotter” på biblioteket härute, boken fick hämtas i magasinet, på hyllorna finns enbart senare böcker, tvekar att kalla allt litteratur. Tänkte försöka läsa om Trotzigs bok, det är länge sedan sist. Innan jag tar mig an den läser jag en massa lättkonsumerade ord, typ Nora Roberts och Åsa Hellberg. Och Stieg Larssons ”Flickan som lekte med elden”. Något ska jag fylla dagarna med…

2014-10-01 16.59.10

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s