Varför skriver jag?

Borstade bort snön från bilen. Gick in och duschade, tvättade håret. När hon kom ut från det kalla duschrummet var bilen täckt av snö igen, och mera kommer. Ingen åktur in till staden idag därmed.

Hon sover dåligt, vaknar någon timme efter midnatt, somnar igen småningom, vaknar vid fem. I morse låg hon kvar till sju, drömmar och tankar surrade, hennes son var ung och hade glömt att han var död, blev ledsen och hon tröstade, eller försökte trösta. Hon letade också efter ordet för ett mjukt litet pälsdjur – muttrade för sig själv om utter, bäver, mink, mård, iller, inget kändes som om det var det hon inte fann.

Försök att fylla hjärnan med det gamla mantrat fungerar inte alltid. Sonen tar plats.

Kristian Lundberg, ”Jag rör mig mot en nollpunkt där allt är du… – ny bok av en författare jag gillar.

”Dikten är inte flykt”, skriver Lundberg. ”Dikten är istället en hemkomst till det som är främmande inom oss.”

Och i slutet, där Lundberg skriver om poeten Ingemar Leckius, då minns jag plötsligt en klok sak som Leckius sagt: ”Jag skriver för att få veta varför jag skriver.” Det är och förblir en bra utgångspunkt för en författare. (”Jag som minns” ovan är recenscenten.)

Jag skriver nog också för att få veta varför jag skriver…

2015-09-12 19.13.44

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s