Kärlek av många slag

Det blåser från fel håll idag. Agnes fryser där hon sitter vid fönstret, trots att vedspisen brinner. Med posten idag fick hon ett par mjuka, vackra ”torgvantar” (pulsvärmare) från en vän som hon läst lite korrektur åt. De värmer hennes händer när hon skriver.

Den här månaden har hon satt av så pass till den förmodade elräkningen att hon får leva snålt till nästa pensionsutbetalning. Hon skulle behöva några nya uppdrag, korrekturläsning eller redigering. Det är hon bra på, och det jobbade hon med på både Bonniers, Forum och Tiden för länge sedan, även hemma medan barnen var små. Sedan kom resten av livet emellan. Nu har hon både tid och lust, och behov av arvoden.

Klockan är halv fem och det är mörkt. Plusgrader, snön är nästan borta. Hoppas det inte fryser på, då kommer hon inte nerför den lilla backen till vedboden utan får gå runt. Ingen längre promenad för all del, men helst inte med full vedkorg.

Kärlek finns av alla sorter. Häromdagen firade en vän vår treåriga vänskap på Facebook med kärleksfulla ord, idag kom handledsvärmarna som hon nu bär, och goda, uppmuntrande ord från en annan skrivande vän, och syrrans uppmaning igår om att ”sparka igång” – kärlek alltihop. Då känner hon sig rik, åtminstone en stund.

Vattenfallet i ån sprudlar i plusgraderna, de vackra isskulpturerna är snart ett minne blott. Byggnadsställningen får tak över sig så att killarna kan jobba även om det snöar eller regnar. Tidningen Skriva vill att Agnes ska förnya prenumerationen, men hon har ingen större lust, har smått tröttnat på den. Ska kolla om biblioteket har den, då kan hon läsa den där. Kommer just ihåg att hon borde lägga in förra årets nummer på Bokbörsen.

När hon kollar sina mejl har hon fått en förfrågan om språkgranskning/korrekturläsning av ett tämligen arbetskrävande manus. Det kan hon utläsa av de två kapitel som skickades med. Någon hade föreslagit hennes namn – och det är hon glad över, oavsett vilket beslut mejlavsändaren fattar. Det är svårt att sätta rimliga priser på den här sortens tjänster – här blev det kanske för dyrt trots att hon lade offerten så lågt hon rimligen kunde. Nyetablerade och små förlag med debuterande författare har ofta inte mycket pengar att investera i det här förarbetet.

Hur som helst blev hon glad att bli tillfrågad, och ännu gladare blir hon om hon får uppdraget.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s