Tack syrran!

2016-01-26

Nu har hon infogat datum överst på varje nytt dokument. Ibland saknar hon att veta när något skrevs.

Gårdagen använde hon till att skriva ut fjolårets texter, alla ordskvättar utan undantag. Hon gick igenom dem hyfsat och ordnade dem enligt rubrikerna ”sorg/död, kärlek, pengar, diverse om diverse och skrivande, citat och kloka tankar” – det blev många sidor. Vad sorterandet ska användas till är inte klart för närvarande, nu får papperen ligga där i sina plastmappar ett tag.

Agnes flinar lite åt sig själv och åt sin yngsta syster – det är hennes fel att hon nu har en massa papper att hantera. Hon skickade nämligen ett mejl med rubriken ”Sparka igång!”, efter Agnes senaste drapa om att sluta drömma:

”Hej min kära syster,

Läser din senaste blogg en gång till. Vad väntar du på? Sätt igång med en bok! Titta till höger om bloggen – en källa med ca åtta års tankar och skriverier! Det är bara att börja plocka och sovra! Du har ju hur mycket material som helst. Om jag vore som du vilket jag tyvärr inte är, skulle jag skriva noveller. De kanske inte verkar så oöverstigliga som en hel roman? Titta på henne, Margret Atwood (?).

Och ditt språk, din stilistik, ditt textupplägg är helt fenomenala! Säger jag som gammal språklärare. Inte att förglömma innehållet: allvar, humor, filosofi, politik mm. Men allt det här vet du redan.

Framför allt, sluta aldrig drömma!!!! ”La vida es sueno y los suenos suenos son” (får inte in tecknet som ska vara över n, hi hi)

Det känns lite märkligt att sitta här och ”ge råd” som om jag visste mer än du, men jag uppskattar så mycket det du skriver, och inte bara jag. Så när du ändå håller på, fixa en bok!

Tusen kramar”

 

Det ska en syster som denna till att få Agnes att i alla fall göra någonting åt alla orden. Och hon citerar orden som följt Agnes genom livet, la vida en sueño etc – kanske minns hon att det är så, kanske följer de även henne. (Och här kom tilde-tecknet med, Wikipedia talade om vad det kallas.)

 

Om gårdagens energi överlever vintern är en senare fråga. För ögonblicket känns det tveksamt. Snön börjar också se trött ut.

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tack syrran!

 1. bergalott skriver:

  Och här i stunden sitter jag och skriver på min blogg vad jag tycker om ditt fenomenala skrivande. Det måste hända någonting! Inte bara syster din som vill att det ska hända något.
  🙂 Kram

 2. beskrivarblogg skriver:

  Tack vännen – redan innan jag sett vad du skriver!

 3. lena skriver:

  Lyssna pa syrran,hon har helt ratt.Kram Lena.

 4. beskrivarblogg skriver:

  Kram till dig trogna läsare – hoppas du mår bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s