Andras ord

Agnes har de senaste veckorna ägnat sig åt andra författares ord. Hon har granskat språk, redigerat, strukit, kommenterat och korrigerat. Det har varit krävande, och roligt, och spännande med inblickar i andras liv och erfarenheter, både goda och mindre goda. Fast goda i slutänden i alla fall. Det ska bli spännande att se de böcker jag är säker på att de här manusen blir i förhoppningsvis en nära framtid.

Det här sysslandet med andras ord har tömt Agnes på de egna. Hon har inte hittat dem och vet inte vart de tagit vägen. Just nu känns det till och med ganska normalt att inte ha egna ord att dela med sig av. Det är skrämmande, hon vill ju fortsätta skriva, fortsätta drömma och prata med sig själv via sina nedskrivna ord.

Det är vår i luften, hon har hängt sin tvätt ute och den torkade på några timmar. Altanen är sopad och alla löv och smågrenar som trillat dit under vintern är borta. Fem snödroppar, bleka och lite frostskadade blad av påskliljor (?) och mera lätt igenkännliga blad av tulpaner börjar jobba sig upp i den slarviga rabatten nedanför ett av köksfönstren. Hon borde ha klippt ner floxen redan i höstas, hög tid att göra det nu. Sotaren har varit här och tömt vedspisen och skorstenen på sot. I kväll lär det vara bra drag i spisen, hon har inte slutat elda ännu, så vårligt är det inte om kvällar och nätter.

Visst ja, idag har hon också slutfört bokförandet av intäkter och utgifter för fjolårets verksamhet i Minsann förlag – och inser att hon faktiskt har gjort en liten vinst. Å andra sidan har hon inte tagit ut någon som helst lön… Kan man putta vinsten över till detta år och använda den för kostnader under 2016? Det vet hon inte, kanske någon annan gör det?

DSC02673

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Andras ord

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Välkommen tillbaka! Efterlängtad!

  2. livsglimtar skriver:

    Inte bara Agnes ord som dragit sig undan, mina lägger sig ibland i träda och låter sig inte lockas fram hur jag än försöker. Lite kan komma ut på Facebook, men sen tittar jag in här på Wp och nej, inte hjälper det. När det är mycket runt om mig blir jag så hjärntrött och tömd på ord, tankar finns, men de drar förbi i en snabbare takt än jag hinner fånga dem.
    Det här med min mamma, usch det dränerar mig totalt, sen har jag resten av familjen, barnbarn och vänner, alla vill något med mig och jag med dem, men det blir för mycket.
    Du, kära vän, nu tar vi Påskledigt, ha det skönt och hälsa Agnes. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s