Sammanvävda

Eldar, har min gamla ”trygghetsponcho” på mig, den som har varit med på mina äventyr i världen. Nu tjugo grader i köket. Fryser ändå, händerna är kalla, kaffet värmer ett ögonblick. Solen försöker ta sig fram genom molnen, skymtar och skyms.

Talade just med min fd man, han ville höra hur jag hade det. ”Jag var inte opåverkad när du berättade”. Han grät i telefonen, för dig – för mig, sig själv och oss alla tre tänker jag. Allas våra liv har varit sammanvävda så länge, inte alltid som endera parten önskat. Nu är det annorlunda, men vi hänger fortfarande ihop, du och jag och han.

Vi tröstade varandra genom att säga att den här döden ändå var ”rimlig”, efter ett långt liv som inte var så gott längre, inte som när vår son Mats dog. Det är sant. Och min sorg nu är inte som sorgen och chocken då.

Men den är min, och saknaden är stor även om den kan fås att försvinna i det faktum att du inte alltid var här hos mig. Jag kan låta mig glömma att du är borta för gott, tills jag minns. Då kan jag å andra sidan minnas det jag vill komma ihåg, av vår glädje tillsammans och vår kärlek, och våra uppehåll i både det ena och det andra. Du och jag var inte precis stillsamma och förutsebara, vi var vi. Det är vi fortfarande.

Han undrade om jag skulle gå på begravningen. Svaret är att jag inte vet, har ingen önskan om att gå dit och på något sätt rättfärdiga min närvaro. Kanske kommer jag fram till att jag inte behöver den ceremonin, hurdan den nu blir. Du och jag kan dela en flaska bubbel till ditt minne här hemma hos mig.

2013-08-21 20.44.45

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s