Ödmjukhet

Ödmjukhet – är det vad livet handlar om?

Ödmjukhet inför egna tillkortakommanden, och andras. Att inte längre kunna stå böjd över rabatten och rensa, utan behöva sitta på backen för att göra det. Att behöva byta trosor/kalsonger (välj tillämpligt) därför att toaletten befinner sig innanför en dörr som du inte hinner öppna. Att åka hemifrån med en Pipinette i kassen med kläder, eller om du är man, en mera prosaisk kissflaska från Apoteket. Att vakna flera gånger om natten och försöka somna om.

Att inse att den där gamla handen på fotot, är din. Inte din mammas, din. Du har haft turen att få operera din högra höft, det hade inte din mamma. Skäggstrån minns du inte att hon hade, det hade svärmor – hon ville ha hjälp att ta bort dem. Du har några som du tar bort hela tiden.

Allt det här kommer utan att du märker när eller hur. En del av det handlar om de nära människorna, en del handlar om dig själv. En del handlar om de som gått vidare.

Nyss har du insett att dina ögon inte är vad de varit, kanske begynnande starr av den snälla sorten, kanske annat. Dina öron har inte på länge varit bra, men de fungerar hyfsat fortfarande – utom i större sällskap. Du hoppar inte längre över diken, går runt. Men du dansar gärna i köket, om du är ensam, katten brukar vilja släppas ut. Fotspåren är från Frankie´s och Louie´s promenad på en brygga någonstans, inte Minsanns.DSC00910

Och du tycker fortfarande om god mat, gott vin, gott sällskap. Alltihop är bara mera sällsynt nu.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s