Rimligt

Din död är rimlig. Du är/var gammal, nyss fyllda 83 år, du hade flera sjukdomar – kronisk leukemi, hjärtflimmer, förstorat hjärta, skivepitelcancer, kanske annat som jag eller du inte kände till.

Du var inte frisk, men du var levande, mera levande än många som kallar sig ”friska” bland de jag känner. Nyfiken, fylld av lust att fortsätta prova, testa, äta, smaka, tycka, glädjas åt, bli förnärmad över, förundras, vilja uppleva. Känna. Älska.

Nu är du död. Du är färdig med det här livet, och ingen av oss vet något om eventuella andra liv. Jag hoppas du har landat, hoppas du ändå är nöjd med det som var ditt, och vårt,§ gemensamma, liv. Jag är det. Tror att den tibetanska dödsboken talar om en flera dagars övergång, den kanske är avklarad nu. En vecka2013-03-31 10.43.01 har gått, och du är död. Du är inte borta, du har inte gått bort, men du är död.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s