Drama king or queen?

Det var du som var dramatisk, inte jag. Kanske kan jag bli det nu, men jag vet inte riktigt vilket uttryck dramatiken ska ta. Inte vid din begravning, var inte orolig. Där tänker jag försöka försvinna i mängden (som jag hoppas är där), och bara säga adjö till dig. Fast det gör jag ju ändå inte, fortsätter prata med dig hela tiden, struntar i att du är död. Höll på att skriva ”om du är död” – för det är du väl? Har bara ett kort samtal från din äldste son som sade att ”han klarade det inte” och en fråga nästa dag från din andre son ”hade pappa ordnat med någon kista?”. Så jag utgår från att du är död, din annons hittade jag ju och läste.

Nej, jag lär inte bli eller vara särdeles dramatisk, men önskar att jag visste hur man gör. Skrikit högt för mig själv har jag gjort, både när vår son dog och nu, innan fd maken kom med mig hit hem till mitt. Men inte nu, nu bölar jag bara tyst ensam i sängen, går upp och snyter mig och kryper ned bredvid katten igen. Min fd man åker hem till sitt igen till helgen, då finns utrymme för min egen dramatik. Förmodligen kommer den enbart att äga rum i mitt huvud…

Under tiden läser jag (om) skräpböcker och inväntar ett korrektur som ska läsas ordentligt, och befria mig från dig några dagar. Till fredag nästa vecka, klockan 14, i Adolf Fredriks kyrka vid Sveavägen.

Just nu slår det mig att jag arbetade där, på Bonniers/Forums fackboksredaktion på Kammakargatan för om inte hundra, så åtminstone nära sextio år sedan. Då fanns du inte i min värld, inte då heller. Min värld är liten.2012-10-02 14.23.09

Tack för alla dina pinnar, också.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Drama king or queen?

  1. Det var en fin och lagom dramatisk berättelse med lite sarkasm och ironi om jag förstod den rätt? 🙂
    Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s