Hallå, det är jag

Du, det är jag. Eller? Jo, det är nog jag. Inte förrän nu kommer jag ihåg att tända ett ljus för dig, sommarkvällen är för lång och mörkret fortfarande inte här. Nu brinner två ljus, har alltid ljus på köksbordet. Ett brinner för dig och den som var du, ett för mig och den2013-11-25 17.49.49 som kanske fortfarande är jag. Just nu vet jag just ingenting.

Jag tror att du är nöjd. Och jag är tacksam för din död som jag bestämt mig för var snabb, tacksam för dina söners ordnande med din kista och begravning och allt vad därtill hörde. Om du sett när vännerna från Jonsborg satte på sig sina svarta slipsar utanför kyrkan skulle du ha kramat dem. De kom till dig, och mig. Och ”du kan väl ringa ibland” – jag som är så dålig på att ringa. Riktiga människor, kärleksfulla och förmodligen förundrade ännu över de där två stockholmarna som kom dit upp och fanns där (och vände upp och ner på ordningen) några år, sjöng dittills okända snapsvisor och försvann med dunder och brak och så övergick gården i annan ägo. Inte mycket som det brukat vara i trakten.

Gillar inte oranga moln på himlen. De finns kvar ännu när de mörka försvunnit. Talade om för den ena av mina systrar idag att jag inte tycker om oranga rosor heller. ”Ser konstgjorda ut”. Hon köpte därmed gul ros till din kista. Kände mig ensam ett ögonblick när de stannade bakom mig vid din kista, och jag gick fram ensam med min granrusekpiongrunka. Ingen annan sade någonting, jag pratade med dig inombords, det var inte något någon annan hade med att göra. Jag nickade artigt åt prästen, inte för att jag uppskattade hans insats över hövan, bara artigt.

Är det jag? Någon är det.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s