Häromdagen

Häromdagen.

Sitter fortfarande vid köksbordet med ett ljus tänt, lampan i fönstret också förstås. Ljuset är för dig, lampan är för att jag hyfsat ska se vad jag gör. De där klena pelargonerna vi skrattade åt i våras blommar. Vilt röda blommor, resten är fortfarande klent. Fast skrattar gör jag just inte nu.

Suckar, ynkar, gnyr och gnäller, tror det kallas sorg. Eller att sörja. Någon (har glömt vem, kanske Didion i ”Ett år av magiskt tänkande”) gjorde skillnad på ”sorg” och ”att sörja”. Förut trodde jag att jag förstod hur hon tänkte, just nu gör jag det inte. Är det sörjer jag gör?

Antagligen är det inte enbart dig jag sörjer. Jag sörjer allt som inte blev, och allt som blev. Samtidigt är jag glad och tacksam för det vi hade. Mitt liv handlar inte bara om dig, inte bara om dig och mig, heller. Och förstås inte bara om mig. När jag försöker reflektera ser jag hur vi alla är hoptvinnade, hör samman på olika och många sätt. Inte alltid något vi önskade eller insåg när det pågick. Men dina, mina, våra ”trådar” tar sig in i många andra människors liv och påverkar mera än vi någonsin begriper.

Du begriper ingenting numera, men du begrep. Jag begriper kanske ingenting jag heller, men jag har i alla fall möjligheten att fundera.

Potatis växer även i komposthögen, bredvid löken – ditt verk. Du fortlever.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Häromdagen

 1. christerhansson skriver:

  Fina reflektioner över tillvaron

  Gilla

 2. christerhansson skriver:

  Är det okey att jag reebloggar, alltså att ditt blogginlägg syns på min blogg? Tycker att det är så viktigt att få upp ögonen för det du skriver om saknad och hur vi ingår i nätverk

  Gilla

 3. Pingback: Häromdagen.  | Christer.L.Hansson

 4. livsglimtar skriver:

  Bara älskar din insikt om trådarna vi har till varandra kors och tvärs genom livet i det mest märkliga turer. ❤

  Gilla

 5. Jack Hansen skriver:

  Fan. Mejlade dig nyss. Innan jag läst bloggen. Mina kondoleanser här och nu istället. Måste vara superhårt att förlora sin finaste. Jag tycker det är alldeles för mycket avsked och sorg i ditt liv, Margareta. Så orättvist, känns det som – och är! Tänker på dig och minns de två gånger vi sågs. Du är en ängel. Hoppas du tar dig igenom detta (med). Skickar kraft via tanken till dig.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Vännen, vad glad jag blir att höra av dig – hoppas du har det bra!Ja, det är för mycket sorg, och oro – för ögonblicket är mina tankar fulla av min lilla katt, Minsann – hon är borta sedan midsommar… Någonting har hänt, önskar bara att jag visste vad. Jag överlever det här också, men tungt är livet alltför ofta nuförtiden. Stor kram till dig./Margareta

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s