Vindlekorna står stilla

Dina vindlekor snurrar inte, fast det blåser. Efter viss ansträngning inser jag att träet kanske har svällt med regnet. Därmed står de stilla tills de torkat lite. Eller så kommer vinden från ”fel” håll?

De är stilla, du är (väl?) stilla, jag är det inte. Var är du? Det där som är kremerat eller inte är kremerat, det som var din kropp, dina skickliga ömsinta händer, dina tokigheter och påhitt, dina snapsvisor och mycket annat som inte heller jag någonsin kände till – det är ju borta. Annanstans. /Tårar av självömkan./ Och flera av snapsvisorna kommer jag ihåg, andra har jag nerskrivna någonstans, och för övrigt behöver jag inte många snapsvisor längre. Men det var roligt att lära sig dem i ditt sällskap.

Jag vet inte var du är. Tycker illa om att inte veta, vill tala om för mig att du har det bra nu, att du är glad och fri, att du vet att du slipper sådant som var tungt och svårt. Någon himmel där de goda samlas har jag svårt att föreställa mig. Helvete likaså. Ingenting är lättare att omfatta, tomhet, frid.

Fortfarande är det ingen som kunnat berätta, även om många tror sig veta. Och förkunnar sin tro.

Över vedspisen hänger mina nytvättade bommulsbrallor på ditt ”klädstreck” av ene (tror jag). De fick inte plats på tvättställningen. Du skulle le.

DSC01720

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vindlekorna står stilla

  1. Yheela skriver:

    Stora kramar i regnet.

    Gilla

  2. Anders Groth skriver:

    Jag gillar att se Ulf och dej. Just nu tungt, lite jobbigt blir påmind. Tack.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s