Två månader

Torsdag, måste kolla på kalendern till höger på skärmen. Microsoft vill att jag ska uppdatera till Windows 10, sista chansen att göra det gratis den 28 juli. Ska jag?

Tvättat igen, mindre mängd den här gången, och nu stod maskinen stilla när den centrifugerade. Tolkar det som att den var för tungt lastad igår… Det är trångt där den står, det fungerar inte om den ska ge sig ut på ryckig promenad varje gång centrifugen sätter igång.

Nu har sonen tagit bort bultar på baksidan som skulle tas bort – och apparaten står stilla. Bra.

Exakt två månader sedan vi pratades vid för sista gången, sedan du dog. Två månader fyllda av saknad (hur nu sådant går till), sorg och glada minnen. Tacksamhet. Du är fortfarande med mig, jag pratar med dig och du svarar som jag vill – något annat är inte längre möjligt. Det får duga, även om det blir torftigt. I början på nästa vecka åker jag hem till mitt ett par dagar, jag behöver vara ensam med dig och min sorg. Huset är så absolut tomt när varken du eller Minsann är där, jag räcker inte till som sällskap ens för mig själv. Men det får också duga.

Jag förskräckte mig själv lite igår när jag blev så upprörd och gråtfärdig över att sonen skulle hjälpa grannen fälla en stor tall. Jag var färdig att storböla och begrep inte riktigt varför. Det var som om jag nådde en gräns, som jag inte klarade av att ta mig förbi. Trädfällning är farligt, visst – men han har fällt träd förr. Det blev bara för mycket alltsammans – Mats död för två år sedan, Rod´s ett drygt halvår senare, Tor, äldste sonens stroke i våras, din död nyss, två andra släktingar och nu Minsanns försvinnande. Jag rymmer inte mycket mera – och vet att det gör jag om jag inte har något annat val.DSC01378

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s