Böcker och omedvetenhet

Var på biblioteket idag. Där finns en hylla kallad ”Bokomloppet” – ställ dit någon eller några böcker och ta det du finner intressant, utan kostnad. Jag hittar ofta böcker jag inte läst, men vill läsa där. Idag Mitch Albom´s ”The first phone call from heaven” (ni vet han med ”Tisdagar med Morrie”).

Jag gick runt och kollade vad jag kanske ville låna, hittade inget förrän ögonen föll på en bok som heter ”Vi möts igen” av Laurie Frankel. Två personer får affärsidén att fixa mejl från döda släktingar…

Förunderligt hur hjärnan fungerar (åtminstone min) – inte förrän jag kommer hem med böckerna inser jag att de åtminstone har temat död gemensamt, möjligen också kommunikation med de döda, vilket jag inte tror på. Kanske är det underhållande att läsa om det här, vet inte än. Jag pratar med mina döda, och svarar också – eftersom de inte kan göra det längre.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Böcker och omedvetenhet

  1. MarveW skriver:

    Jag har läst ”Vi möts igen” eller rättare sagt så har jag lyssnat till den. Väldigt speciell bok. Vet inte om jag ska bli upprörd, rörd men jag minns att tårarna rann.

    Alboms bok har jag inte läst men jag har läst andra av honom.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s